Storingen

Wat te doen bij storing aan uw cv-ketel?

Door de periodieke controle van uw ketel komt het zelden voor. Toch kan er onverhoopt een storing plaatsvinden. De ervaring leert dat de oorzaak van storingen veelal niet bij uw ketel ligt maar een andere oorzaak kent. Om deze overige oorzaken uit te sluiten hebben we een kleine checklist samengesteld. In geval van storing controleer eerst:

Is het toestel goed aangesloten?

Zit de stekker in het stopcontact? Staat er stroom op het stopcontact? Controleer hiervoor ook de aardlekschakelaars en de zekeringen in uw meterkast.

Is de kamer- of klokthermostaat in orde?

Wanneer de thermostaat te laag staat ingesteld (lager dan de kamertemperatuur) zal de ketel niet aanslaan. Zet uw thermostaat een paar graden hoger en controleer of de ketel aanslaat. Controleer ook of de batterij in de thermostaat misschien leeg is.

Staan er warmwaterkranen open, of zijn er warmwaterkranen die lekken?

Het verlies van warm water kan er ook voor zorgen dat uw ketel niet lijkt te functioneren. Controleer dan ook alle warmwaterkranen en draai deze dicht. Enkele minuten wachten en uw ketel is weer op temperatuur.

Is de waterdruk in orde?

Raadpleeg hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing van uw cv-ketel. De normale waterdruk is doorgaans tussen de 1,5 en 2 atmosfeer (bar). U kunt de meter meestal in de ketel maar soms ook op een radiator vinden. Is de waterdruk onder de 1 atmosfeer (bar), dan kunt u door de vul/aftapkraan van de ketel met behulp van een tuinslang aan te sluiten op de waterleiding, water toevoegen aan het systeem en zo de druk verhogen. Let op: een vul/aftapkraan werkt anders dan een normale kraan. Het is meer een soort klep die de leiding afsluit als deze in de dwarsstand staat. Draait u nog verder door, dan staat hij dus weer open! Controleer na het vullen of de vul/aftapkraan goed dicht staat, vergeet niet de kraan van de waterleiding dicht te draaien (!) en koppel daarna de vulslang af. Boven de 2 atmosfeer (bar) moet de druk omlaag worden gebracht. U kunt water weg laten lopen uit de vul/aftapkraan van de ketel. Doe dit voorzichtig want anders spuit het water er met grote kracht uit.

Kijk ook nog even op deze pagina. Daar staan nog een paar tips. 

Storing na bovenstaande checklist nog niet verholpen?

Bel ons dan op telefoonnummer 0546 - 81 69 69. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week!